Catalunya 2022

Informació sobre el procés electoral per a la constitució de la nova junta autonòmica i l’assemblea general ordinària de Metges del Món a Catalunya el proper 19 de gener

En aquest espai aniràs tenint informació dels dos processos, ja en marxa.

Convocatòria procés electoral

 

Barcelona, 18 de novembre de 2022

 

Benvolguda sòcia,

Benvolgut soci,

 

En nom de la Junta Directiva Autonòmica, i de conformitat amb el reglament electoral de l’organització i amb el nostre reglament de seu, us informo que hem acordat l’apertura del procés electoral per la renovació de la nostra Junta Autonòmica.

La Junta Directiva ha designat a les persones que comprendran la Junta Electoral, òrgan responsable de presidir les eleccions de l’associació i vetllar pel procés electoral. La Junta Electoral està conformada per:

  • Presidenta: Karina Alejandra Neira Fernández
  • Secretaria: Josefina Diaz Petit
  • Vocal: Laia Miller Martinez

En aquesta web disposes de la informació relativa a les fases del procés i el calendari.

Per qualsevol consulta pots dirigir-te directament a la Junta Electoral a través del correu electrònic catalunya@medicosdelmundo.org

El termini per la presentació de candidatures per formar part de la Junta Directiva estarà obert des del dia d’avui i fins el proper 18 de desembre, inclòs. Si t’interessa has d’enviar un correu al mateix compte amb les següents dades:

  • Breu presentació personal i motivació de la candidatura. Posem a la teva disposició un model de presentació de candidatures amb l’objectiu de facilitar i orientar a les persones interessades.
  • Fotocòpia del NIF/NIE
  • Fotografia tamany carnet o similar

Només has de tenir en compte els requisits i incompatibilitat que recull l’article 22 dels Estatuts de l’Associació Metges del Món i els articles del 18 al 22 del nostre Reglament de seu

A partir d´avui també està a la teva disposició el cens provisional. Podeu escriure a catalunya@medicosdelmundo.org o trucar al 932892715 per comprovar que apareix correctament.

Des de la Junta Autonòmica us animem a presentar la vostra candidatura i continuar enfortint la nostra associació.

Una cordial salutació.

 

 

Karina Alejandra Neira Fernández

Presidenta Junta Metges del Món Catalunya

 

INFORMACIÓ PROCÉS ELECTORAL. REQUISITS I INCOMPATIBILITATS

 

Segons l’article 18 del Reglament de Seu Autonòmica: Per ser membre de la Junta de Metges del Món Catalunya seran requisits indispensables ser persona associada, major d’edat, estar en ple ús dels drets civils i no estar incursa en motius d’incompatibilitat legal o estatutàriament establerts

Segons l’article 19 del Reglament de Seu Autonòmica: Són motius d’incompatibilitat: 

  • Formar part d’òrgans de representació política o concórrer en processos electorals de representació política durant la permanència de la Junta Autonòmica.
  • Mantenir una vinculació econòmica amb l’associació, percebent de la mateixa retribucions econòmiques de naturalesa laboral, professional o mercantils, excepte en els supòsit de treball remunerat com a cooperant, en projectes d’acció humanitària.
  • Ostentar càrrecs remunerats, o de representació en òrgans directius, en altres organitzacions no governamentals de naturalesa i finalitats similar a la de Metges del Món
  • Haver estat condemnat per sentència ferma que porti aparellada la inhabilitació per càrrec públics, sense haver obtingut rehabilitació posterior

Segons l’article 20 del Reglament de Seu Autonòmica: Les persones que formen part de la Junta Autonòmica de Metges del Món Catalunya tindran un mandat d’actuació de tres anys, podent ser reelegits. No podran exercir consecutivament el mateix càrrec per més de 6 anys o 2 mandats complerts.

Segons l’article 21 del Reglament de Seu Autonòmica: Les persones integrants de la Junta Autonòmica de Metges del Món Catalunya no percebran remuneració per l’acompliment del seu càrrec. Serà incompatible la vinculació laboral o la percepció d’honoraris professionals mercantils o laborals de Metges del Món amb l’exercici de responsabilitats a la Junta Autonòmica de Metges del Món Catalunya, excepte en el supòsit de treball remunerat com a cooperant, en projectes d’acció humanitària.

Segons l’article 22 del Reglament de Seu Autonòmica: Les persones que integren la Junta de Metges del Món Catalunya tenen responsabilitat per les seves actuacions i omissions, conforme al que s’estableix en l’article 15 de la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, que regula el Dret d’Associació.

Candidatures provisionals

Benvolguda sòcia, benvolgut soci,

  • Italia Mercedes Benítez Guevara 
  • Ángels Camps Cervantes
  • Yvette Damas-Herrera
  • Andrea Joanna Prange
  • Diego Roncero García

La Junta Electoral – Metges del Món Catalunya

 

Candidatures definitives

Benvolguda sòcia, Benvolgut soci,

Donat continuïtat a la comunicació del passat 19 de desembre, i donat que no hi ha hagut impugnacions, la junta electoral de Metges del Món Catalunya proclama com a definitives les candidatures anunciades com a provisionals:

  • Andrea Joanna Prange
  • Àngels Camps Cervantes
  • Diego Roncero García
  • Italia Mercedes Benítez Guevara
  • Yvette Damas Herrera

Així doncs, per mitjà d’aquesta comunicació t’animem a escollir a les persones que formaran la nova junta directiva de Metges del Món, que estarà vigent fins el 2025. En aquest sentit, l’emissió del vot podrà realitzar-se pels següents canals:

  • De manera presencial, el proper 19 de gener de 2023 a la nostra seu ubicada al carrer Vila i Vilà 73, entresol 1ª i 2ª, 08004 Barcelona, en un horari entre les 15:30 i les 17:00 hores, que es farà en el marc de l’assemblea autonòmica de la que rebràs la convocatòria els propers dies. Per la votació caldrà identificar-te mitjançant algun dels següents documents: NIF o NIE, permís de conduir, passaport, certificat d’inscripció al Registre General d’Estrangers o targeta d’identitat de persona estrangera com a resident a Espanya.
  • Vot electrònic. En el cas de no poder desplaçar-te a la seu aquell dia, i prefereixis usar el vot electrònic, podràs fer-ho des del dimarts 17 de gener a les 10:00 hores fins el dijous 19 de gener del 2023 a les 14:00 hores. Les instruccions per votar de manera electrònica les rebràs properament.
  • Vot per correu postal, segons l’establert a l’art. 17 del Reglament electoral, que farem arribar a les persones que tenim identificades que prefereixen aquest sistema o persones sòcies sense un correu electrònic operatiu. Et demanem que si no pots compartir amb nosaltres el dia 19 de gener, utilitzis l’opció del vot electrònic per votar, però si estiguessis interessada en el vot postal, contactis amb nosaltres el més aviat possible mitjançant el correu electrònic catalunya@medicosdelmundo o al telèfon 93 289 27 15. El termini de recepció de votacions mitjançant aquest canal finalitza 24 hores abans de l’inici de l’assemblea, prevista pel 19 de gener de 2023 a les 17:30 hores.

Per descomptat, també pots utilitzar els canals de comunicació indicats (Correu electrònic i/o telèfon) per qualsevol consulta addicional que consideris. A més, tens més informació de les candidatures presentades a la nostra pàgina web específica Catalunya 2022 | Asamblea General (medicosdelmundo.org)

Junta Electoral de Metges del Món Catalunya

Convocatòria assemblea 19 de gener de 2023

Barcelona, 12 de gener de 2023

ESTIMAT SOCI, ESTIMADA SÒCIA,

Em dirigeixo a tu en qualitat de secretària de Metges del Món Catalunya per convocar-te a la celebració de l’assemblea general de l’entitat el proper dijous 19 de gener de 2023 a les 17:00h en primera convocatòria i a les 17:30h en segona.

L’ordre del dia (aprovat el 20/12/2022) és el següent:

  • Presentació i aprovació de l’informe de gestió (activitats) 2021 i 2022
  • Presentació i aprovació de l’informe de comptes 2021 i estimació 2022
  • Presentació i aprovació del pressupost 2023
  • Lectura dels resultats provisionals dels procés electoral i presentació de les candidatures escollides provisionalment
  • Precs i preguntes

La celebració serà de forma HÍBRIDA:

– ASSEMBLEA PRESENCIAL: A l’oficina de Metges del Món al carrer Vila i Vilà, número 73, Entresòl 1ª i 2ª, 08004 Barcelona

– ASSEMBLEA ONLINE: Si no pots acudir presencialment, també podràs acompanyar-nos on line mitjançant Teams amb l’enllaç: https://bit.ly/3GEgSH1 (en cas que vulguis connectar-te des del teu mòbil, hauràs de descarregar-te l’aplicació).

Tant si segueixes l’assemblea en format presencial o online, podràs acreditar-te entre les 17:00h i les 17:30h presentant un document d’identificació: DNI, NIE o passaport

De conformitat amb els estatuts de l’associació, també podràs delegar la teva representació a l’assemblea en una altra persona sòcia si no pots assistir ni presencialment ni online. Per fer-ho haurà d’enviar un correu electrònic a catalunya@medicosdelmundo.org amb les següents dades: El teu nom, còpia escanejada o fotografia de DNI, NIE o passaport i el text “Delego el meu vot en: (nom, cognoms i correu electrònic de la persona en la què delegues)”. Així mateix, hauràs de posar en còpia al correu electrònic a la persona en la que delegues. La persona en la que deleguis podrà representar fins un màxim de 5 persones.

Totes les delegacions de representació es podran fer a través del correu electrònic des d’avui fins a les 15h del dijous 19 de gener de 2023.

A més, com s’ha informat, aquell mateix dia 19 de gener, està prevista la votació presencial per a la renovació de la junta autonòmica. La mesa electoral estarà habilitada entre les 15:30h i les 17h en el mateix espai de la seu on es durà a terme l’assemblea. Aquest procés no és delegable.

També es podrà emetre el vot de forma electrònica des del dimarts 17 de gener a las 10 AM fins el mateix dijous 19 de gener a les 14:00h. En relació a aquesta modalitat de vot et facilitarem més informació el dilluns 16 de gener en una comunicació específica. A més, encara que no t’ho recomanem, si prefereixes votar per correu postal, t’agrairíem que ens ho sol·licitis a catalunya@medicosdelmundo.org el més aviat possible.

Per últim, recordar-te que anem actualitzant tota la informació de l’assemblea i del procés electoral a la web: https://asamblea.medicosdelmundo.org/procesos-autonomicos/catalunya-2022/

La teva participació a l’assemblea de l’entitat és fonamental per enfortir-nos com associació i com a seu. Els temes que tractarem són importants pel desenvolupament d’aquesta, i entre totes podem col·laborar per millorar el seu funcionament, motiu per qual esperem veure’t el proper dijous 19 de gener.

Salutacions cordials,

Josepa Díaz Petit

Resultats provisionals

Barcelona, 19 de gener de 2023

Benvolgut soci, benvolguda sòcia,

Una vegada finalitzada la jornada electoral corresponent al procés d’eleccions per a la Junta Directiva Autonòmica de Metges del Món Catalunya, volem comunicar-te els resultats provisionals:

Vot per modalitat:

Vots presencial: 7

Voto per correu postal: 0

Vots electrónicos: 3

Recompte:

Vots totals:  10

Vots vàlids: 10

Vots en blanc: 0

Vots nuls:  0

Candidatures i resultats obtinguts:

  • Andrea Joanna Prange: 9
  • Àngels Camps Cervantes: 9
  • Diego Roncero García: 10
  • Italia Mercedes Benítez Guevara: 9
  • Yvette Damas-Herrera: 9

S’obre a partir de demà, 20 de gener, el termini de cinc dies per a la presentació de possibles impugnacions, que es recolliran al correu electrònic catalunya@medicosdelmundo.org. Aquest període serà fins el 24 de gener, inclòs.

Per últim, volem comunicar-te que, de conformitat amb el calendari electoral establert, està prevista la comunicació dels resultats definitius el proper 30 de gener, podent-se dur a terme abans en cas de no haver impugnacions o resoldre’s abans d’aquesta data.

De ou volem agrair la teva participació en aquest procés fonamental per a la nostra associació.

Per veure tot el recorregut del procés electoral pots visitar la nostra pàgina https://asamblea.medicosdelmundo.org/procesos-autonomicos/catalunya-2022/ 

Per sol·licitud de la secretària autonòmica en funcions, aprofitem aquesta comunicació per informar-te que l’assemblea general ordinària s’ha desenvolupat amb normalitat i s’han aprovat les qüestions portades a consideració de l’associatiu.

Salutacions cordials,

 

Junta electoral de Metges del Món Catalunya